Bevrijdingsfestivals gestart in Haarlem

Bevrijdingsfestivals gestart in Haarlem

De jaarlijkse bevrijdingsfestivals trekken gezamenlijk 1 miljoen bezoekers. De Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen op 5 mei per helikopter verschillende bevrijdingsfestivals af, om het verzamelde publiek de vrijheidsboodschap mee te geven.

Bevrijdingsfestivals zijn populair, maar hoe zijn ze ooit ontstaan?

Ontstaan Bevrijdingsfestivals

Om die vraag te beantwoorden, moeten we in Haarlem zijn. Want in 1980 was het Ilco van der Linde die het allereerste bevrijdingsfestival organiseerde. Dat festival werd gehouden in een gymzaal.

Bevrijdingsfestival in de Haarlemmerhout

Inmiddels is het gratis Haarlemse Bevrijdingsfestival omgedoopt tot Bevrijdingspop. Het festival wordt gehouden in de Haarlemmerhout waar meer dan 100.000 bezoeker zich verzamelen, om de vrijheid te vieren.

Bevrijdingspop Haarlem behoort samen met Bevrijdingsfestival Zwolle tot de allergrootste bevrijdingsfestivals in ons land. Bezoekers uit Kennemerland (Haarlem e.o.), Noord-Holland en ver erbuiten komen speciaal voor de grootste acts jaarlijks naar Haarlem.

Ook het bevrijdingsfestival in Haarlem bezoeken? Op zaterdag 5 mei 2019 ben je weer van harte welkom op ons festivalterrein!