KD SOUNDSYSTEM

KD SOUNDSYSTEM is een vijfkoppige zang-, dans-, mc- en dj-crew en staat bekend om hun AfroCaribbische beats, unieke liveshow en een leger aan diversiteit.

Alles wat KD SOUNDSYSTEM doet, komt voort uit een diep respect en interesse naar de roots van de muziek waar we allemaal van houden. KD SOUNDSYSTEM combineert dancehall, soca, reggae en Afrobeats moeiteloos met dance, bass en hiphop. Het resultaat? Een unieke genre-overstijgende act, met veelzijdige producties en sexy stage-work. Good vibes only!

De muzikale ontdekkingsreis bracht KD SOUNDSYSTEM al naar vele interessante culturen met even interessante muziekstijlen. In Jamaica maakten ze muziek met de grondleggers van reggae en dancehall, in Zuid-Afrika zat de KD-crew middenin de Afrobeats scene. Ook Miami en London kennen inmiddels geen geheimen meer voor KD SOUNDSYSTEM.

KD SOUNDSYSTEM verwerkt de ervaringen en inspiratie uit hun reizen in tropische producties. Afgelopen maart bracht KD SOUNDSYSTEM de goed ontvangen debuut-EP ?Rimboe Riddim, Vol. 1 uit. Tracks daarvan kregen support van Partysquad, Freddy Moreira, David Guetta Vinai en Don Diablo. Eerder werd al samengewerkt met de Jamaicaanse DJ The Kemist en Nederlandse rap-acts ZwartWerk en Stepherd & Skinto.

De wervelende liveshow van KD SOUNDSYSTEM is dit jaar op festivals in heel Europa te zien geweest. In Nederland trekt de eigen clubavond ‘Rimboe Riddim’ steeds meer bezoekers in o.a. Utrecht (EKKO), Amsterdam (Roest) en Haarlem (Patronaat). KD SOUNDSYSTEM is daarnaast maandelijks te horen met een show op Funx en zijn de editors van de Rimboe Riddim playlist op Spotify.

KD SOUNDSYSTEM bestaat uit MC Power, Zoë (zang/dans), Samira (dans) en The Teacher & Addik (dj/productie). Op Bevrijdingspop 2019 speelt deze Afro-Caribische sensatie samen met onder anderen Amartey & LAKSHMI