Show Freestylevoetballer Guido van Moorselaar

Guido van Moorselaar, geboren op 26 maart 1994 te Oudewater, is een van de bekende gezichten in de Nederlandse freestyle voetbal scene. Zijn carrière begon op 15-jarige leeftijd. Na het bekijken van beeldmateriaal over de Streetwizards in 2008, met de straatvoetballers Edward van Gils, Issy ‘Hitman’ Hamdaoui en Lenny Netteb, raakte hij direct geïnteresseerd in het leren van straat-en freestyle voetbal trucs. Zo begon hij zich verder te ontwikkelen tot een freestyle voetballer.

Zijn ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt, want na een jaar werd hij member van Masters of the Game. Het team waar zijn helden, de Streetwizards, ook op dat moment bij zaten. Met Masters of the Game tourde hij door Nederland om de mensen te laten genieten van deze mooie sport, te inspireren en hen ook verschillende moves te leren. Later gaf Zappsport hem de kans om het leven van een freestyler te beschrijven via een blog op hun website. Kinderen konden via Guido de ins en outs van het freestylen lezen en kregen een kijkje achter de schermen. Vervolgens ging hij ook voor de officiële website van Ryan Babel artikels schrijven over de freestyle voetbal community. Zo bleef het dus niet alleen bij het trainen van freestyle voetbal, maar er ook over schrijven.

Na deze werkzaamheden is bij de freestyler een missie geboren: De sport freestyle voetbal moet onder de aandacht worden gebracht bij de jongeren. Zo startte hij een YouTube account genaamd: Leer Freestyle Voetbal, waar hij stap voor stap verschillende freestyle voetbal trucs uitlegt. Naast de uitlegvideo’s gaat hij ook naar profvoetballers om te kijken of zij ook wellicht freestyle skills in huis hebben. Ook worden er Leer Freestyle Voetbal clinics georganiseerd in Utrecht. Om zo de nieuwe generatie nog meer te helpen.