Eefje de Visser

‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met D​e Koek​en H​et is​heeft Eefje de Visser twee succesvolle albums op zak en wist ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België.

Nachtlicht​ is de titel van haar derde album dat begin 2016 verschijnt.

Voor het maken van N​achtlicht​ verliet Eefje haar comfortzone, trok naar Barcelona om nummers te schrijven en nam de plaat deels op in Utrecht, Gent en Frankrijk. On­-Nederlandse, exotische invloeden, broeierige, stadse sferen en een extraverte m​indset zijn duidelijk hoorbaar.

Met haar creatieve manier van tekstschrijven als handelsmerk, haar heel eigen sound én eigenwijze zakelijke aanpak veroverde Eefje haar unieke plek in de Nederlandse popmuziek. In 2011 richtte ze haar eigen platenmaatschappij op om onafhankelijk te kunnen werken.

Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke l​ive­sound,​ gegroeid door de vele clubtours en het spelen op festivals. N​achtlicht l​aat een duidelijke evolutie horen en klinkt ook energieker dan de eerste twee albums.
Met dit meer volwassen geluid zet Eefje een duidelijke volgende stap in haar carrière. Voor het artwork, de video’s en styling werkte ze samen met een creatief team bestaande uit videomaker Max Italiaander ­ verantwoordelijk voor de clip van S​cheef e​n winnaar van de Grand Prix Dutch Animation 2015 – en de Rotterdamse kunstenaar Luis Alonso Rios Zertuche, hij maakte het herkenbare, blauwe artwork. Mode ontwerpster Annemarije van Harten ontwerpt de kostuums voor de N​achtlicht t​our.

Ook in België is Eefje inmiddels geen onbekende meer. Tijdens de Gentse Feesten in 2015 stond ze op het hoofdpodium. O​ngeveer​werd opgepikt door het bekende StuBru programma Duyster en songs van zowel D​e koek​als H​et is​komen regelmatig voorbij op Radio 1.

Nachtlicht ​is vanaf 8 januari 2016 in Nederland en België te koop. In maart speelt Eefje met haar band in NL en BE clubs voor afgegaan door enkele try-outs ​in januari. En op 3 december 2016 staat zij in Koninklijk Theater Carré.