Chef’Special

Chef’Special is een vijfkoppige formatie uit Haarlem, opgericht in 2008. De band brengt een mix van funk, reggae en hiphop met elementen uit pop en rock. In 2014 breekt de groep door met het nummer ‘In Your Arms’.

Chef’Special wordt de opvolger genoemd van de Nederlandse bands Relax en Gotcha! Soms worden ze vergeleken met met internationale bands als The Roots en Fun Loving Criminals. Hun muziek is vrolijk en opzwepend, met raps van de charismatische frontman Joshua Nolet.

Releases

De formatie brengt in 2009 de EP Hungry uit, die met een spetterend concert gepresenteerd wordt in het poppodium Patronaat in Haarlem. De band werkt in 2010 hard aan hun debuutplaat One For The Mrs, die in maart 2011 verschijnt. De eerste single heet ‘Scribblin’. Hiermee wordt de band tot 3FM Serious Talent uitgeroepen. De tweede single is ‘Birds’ met daaropvolgend ‘My Night Off’.

Clip van ‘Too Far Gone’

Voor de clip bij de single ‘Too Far Gone’ haalt de band een stunt uit. De drummer van de band, Wouter Prudon, regisseerde met hulp van studenten van de Filmacademie in Amsterdam een ijzersterke videoclip: een politieke satire waarin Matthijs van Nieuwkerk en zijn De Wereld Draait Door een prominente rol spelen. Voor de clip krijgt de band een prijs op het Nederlands Filmfestival.

Huisband DWDD

In het seizoen van 2011/2012 is Chef’Special de huisband van het TV-programma De Wereld Draait Door. Iedere laatste vrijdag van de maand trakteert de band het publiek op een dosis hiphop en funk.

3FM Serious Talent Award

Chef’Special maakt in 2012 kans op een 3FM Serious Talent Award. Ze staan samen met Chagall, Dotan, Gers en Kensington op het podium van Paaspop, waar de winnaar bekend worden gemaakt. Helaas zien de mannen de Award naar Gers Pardoel gaan.

Passing Through

In 2014 komt Chef’Special met een tweede studioalbum getiteld Passing Through. Daar staan onder andere de singles ‘On Shoulders’ op en ‘In Your Arms’. Dit laatste nummer schrijft Joshua last-minute, vlak voor het opnemen van het album, voor zijn overleden vader.

3FM Serious Request

De band staat woensdag 24 december (2014) met zijn Nederlandse collega’s Afrojack, Jett Rebel, Dotan, Kensington, Jacqueline Govaert en Mr. Probz op het podium tijdens de slotavond van 3FM Serious Request. In hun eigen stad: Haarlem.

Titelsong

De Nederlandse filmcomedy Homies, die op 22 januari 2015 uitkomt, gebruikt het liedje ‘Still Don’t Know’ van Chef’Special als titelsong. Dit nummer staat op het album Passing Through.

Heineken Music Hall

In september 2014 kondigt de band aan dat ze in maart 2015 in de HMH staan. Het optreden is in no-time uitverkocht. Nog geen maand later kondigen de Cheffies een tweede concert aan. Helaas moeten de shows worden gecanceld, omdat zanger Joshua Nolet kampt met een keelonsteking. De optredens worden verplaatst naar 1 en 2 mei.

3FM Awards

De boys van Chef’Special worden in het voorjaar van 2015 voor drie 3FM Awards genomineerd. Ze maken kans op het beeldje voor Beste Band, Beste Live Act en Beste Single (‘In Your Arms’). In 2016 slepen ze een nominatie in de wacht voor Beste Band.

Tja, wat valt er eigenlijk nog meer te halen? Juist, een doorbraak in Amerika. Daarom steken ze de Atlantische Oceaan over. In 2015 touren ze vanaf de zomer door de Verenigde Staten en blijven ze niet onopgemerkt! Het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Billboard tipt het nummer ‘In Your Arms’ als een track die je in de gaten moet houden.