Field of Steel

Naar het tijdschema

Field of Steel

Zelden stonden jonge honden zo vol zelfvertrouwen op het grote podium van Patronaat waarbij de gehele zaal tijdens de Rob Acda Award Finale werd ingepakt door de laconieke, maar charmante houding van Field of steel. De grunge is authentiek in houding, liedjes en show. Regelmatig moeten gitaren het ontgelden op het podium. Het betekende een vliegende start voor de band die regionaal inmiddels vele meters heeft gemaakt en met hun debuut EP in de hand klaar is om de rest van het land in te pakken. – Jeroen Blijleve – directeur en programmeur van poppodium het Patronaat in Haarlem

Unieke en dikke gitaarpartijen, diepe bas, energieke en beukende drums en een zanger die het meent. Dit is Field of Steel, pure energie waar alles mee kan gebeuren op het podium. Een echte live band met échte muziek en échte vriendschap. De muzikale reis vol rock ’n roll begon in de prille lente van 2012 in een muf oefenhok waar de eerste tracks werden geschreven als tegen antwoord op een verveeld, onbegrepen en leeg tienerleven.

Als puberend langharig tuig begonnen de heren van Field of Steel met een ideaal, de muziekliefhebbers de kern teruggeven van de gitaarmuziek. Het eerste optreden was tevens de release van de eerste demo. Eind 2013 was er reeds een 2de demo opgenomen en waren er al heel wat optredens door Nederland gedaan. Waaronder het Haerlemsche Helden Festival, festivals als Harlem Shuffle, BeeckestijnPop en zelfs een bruiloft.

2014 begon voor Field of Steel als een jaar van vernieuwing, een debuut EP Release in het Patronaat zorgde voor een reeks optredens waaronder Bevrijdingspop Haarlem en een Support show bij de welbekende Zuid Afrikaanse post-grunge band Seether in het Patronaat.

Oktober 2014 verwisselde de band van gitarist en bassist omdat de originele bandleden de band niet wilde afremmen in het alsmaar ontwikkelende Field of Steel. Met ervaren nieuwe bandleden is de Field of Steel van nu klaar om te groeien. De groei starte direct wanneer de nieuwe EP “My Hell Ain’t Red” werd opgenomen in Amsterdam in de Amsterdam Recording Company. Deze plaat wordt 18 April gelanceerd in Café Pitcher te Haarlem. Vervolgd met optredens als Bevrijdingspop op het Jupiler podium en het Rob Acda Festival in het Patronaat.

Stevigere tracks, langere haren, meer ervaring en nog meer energie, dat is de Field of Steel van nu. No-nonsense authentieke Rock.