Tony Clifton winnaar Rob Acda Award 2016/2017

,

Op een stormachtige vrijdag 17 maart is in de Grote Zaal van Patronaat de finale gehouden van de Rob Acda Award 2016/2017. Winnaar van die finale is Tony Clifton geworden, dat hiermee onder andere een optreden heeft verdiend op Bevrijdingspop 2017. Volgens de jury: ‘sexy powertrio, steengoede songs met een randje, meer van dit’. Dus dat belooft nog wat voor 5 mei… Op plek 2 – op zijn verjaardag – eindigde Precursor, op plek 3 Peer Pressure.

Opkomende Haarlemse bands

De Rob Acda Award, genoemd naar de eerste programmeur van Patronaat, is de belangrijkste competitie voor opkomende bands uit Haarlem en omstreken. Zoals ieder jaar hebben de finalisten zich in verschillende voorrondes gekwalificeerd voor de finale. Nieuw dit jaar is Patro University, een begeleidingstraject voor alle deelnemers. Op Bandcamp vind je een album met tracks van de finalisten.

Publieksprijs en Foto Award

Winnaar van de publieksprijs is in de finale Pastinaak & de Vergeten Groenten geworden, met een grote meerderheid van stemmen. Zij verdienen hiermee onder andere een optreden in café Stiels, op het Haerlemsche Helden Festival en Koningsdag op de Nieuwe Groenmarkt.

Verder is een optreden op het Young Art Festival gewonnen door Total Seclusion.

Alle finalisten op een rij

De finalisten van de Rob Acda Award 2016/2017 zijn, inclusief een quote van de jury:
Babooshka ‘sound is heel stijlvast’
Tony Clifton ‘sexy powertrio, steengoede songs met een randje, meer van dit!’
Peer Pressure ‘een band met ballen’
Total Seclusion ‘onvervalste punk, met een kick-ass logo’
Pastinaak & de Vergeten Groenten ‘muziektheater, mooie aanvulling op een veelzijdige avond’
Precursor ‘tussen het experimentele en stampwerk, met mooie visuals’

Foto boven het artikel: Jaap Kroon